ComputerSciencepaper II june-2009

UGC NET Previous Year Papers

Computer Science Paper II

June-2009

1.   If x and y are independent Gaussian random variables with average value 0 and with same variance, their joint probability density function is given by:

(A) p(x,y)=p(x).p(y)      

(B) p(x,y)=p(x)+p(y)

(C) p(x,y)=p(x+y)         

(D) p(x,y)=p(x).p(y)+p(x)

Ans: (-)

 

2. In order that a code is ‘t’ error correcting, the minimum Hamming distance should be:

(A) t                   

(B) 2t-1

(C) 2t                 

(D) 2t+1

Ans: (D)

 

3. The Boolean expression x̅ ȳ z+yz+xz is equivalent to:

(A) x                  

(B) y

(C) z                  

(D) x+y+z

Ans: (C)

 

4. The characteristic equation of a JK flip flop is:

(A) Qn+1=J.Qn+K.Qn                 

(B) Q_(n+1)= J.\bar{Q}_(n) + \bar{K}.Q_n/ugc-net-previous-year-papers-computer-science-paper-ii-june-2009

(C) Qn+1=QJ.K                       

(D) Qn+1=(J+K)Qn

Ans: (B)

 

5. In order to implement a n variable switching function, a MUX must have:

(A) 2n inputs    

(B) 2n+1 inputs

(C) 2n-1 inputs  

(D) 2n-1 inputs

Ans: (A)

 

6. The throughput of pure ALOHA is given by:

(A) S=G

(B) S=e2G

(C) S=Ge2G      

(D) S= Ge-2G

Ans: (D)

 

7. The Fiber Distributed Data Interface uses:

(A) single mode fibers and LEDs

(B) multimode fibers and LEDs

(C) single mode fibers and ILDs

(D) multimode fibers and ILDs

Ans: (B)

 

8. To employ multi-access in GSM, users are given different:

(A) time slots    

 (B) bandpass filters

(C) handsets   

(D) frequency bands

Ans:( (B)

 

9. With a four programs in memory and with 80% average I/O wait, the CPU utilization is?

(A) 60%

(B) 70%

(C) 90%

(D) 100%

Ans: (A)

 

10. Assume N segments in memory and a page size of P bytes. The wastage on account of internal fragmentation is:

(A) NP/2 bytes 

(B) P/2 bytes

(C) N/2 bytes   

(D) NP bytes

Ans: (A)

 

Pages: 1 2 3 4 5