ComputerSciencepaper II june-2013

UGC NET Previous Year Papers

COMPUTER SCIENCE AND APPLICATIONS

Paper II  – June-2013

1.   COCOMO stands for

(A) COmposite COst MOdel

(B) COnstructive COst MOdel

(C) COnstructive COmposite MOdel

(D) COmprehensive COnstruction MOdel

Ans: (B)

 

2. Match the following :

a. Good quality

b. Correctness

c. Predictable

d. Reliable

i. Program does not fail for a specified time in a given environment

ii. Meets the functional requirements

iii. Meets both functional and non-functional requirements

iv. Process is under statistical control

Codes :

              a           b          c          d

(A)         iii          ii          iv           i

(B)         ii           iii         iv           i

(C)         i           ii          iv           iii

(D)        i            ii          iii          iv

Ans: (A)

 

3. While estimating the cost of software, Lines Of Code (LOC) and Function Points (FP) are used to measure which one of the following ?

(A) Length of code

(B) Size of software

(C) Functionality of software

(D) None of the above

Ans: (B)

 

4. A good software design must have

(A) High module coupling, High module cohesion

(B) High module coupling, Low module cohesion

(C) Low module coupling, High module cohesion

(D) Low module coupling, Low module cohesion

Ans: (C)

 

5. Cyclometric complexity of a flow graph G with n vertices and e edges is

(A) V(G) = e+n–2

(B) V(G) = e–n+2

(C) V(G) = e+n+2

(D) V(G) = e–n–2

Ans: (B)

 

6. When the following code is executed what will be the value of x and y ?

int x = 1, y = 0;

y = x++;

(A) 2,1

(B) 2,2

(C) 1,1

(D) 1,2

Ans: (A)

 

7. How many values can be held by an array A(–1,m;1,m) ?

(A) m

(B) m2

(C) m(m+1)

(D) m(m+2)

 Ans: (D)

 

8. What is the result of the expression

(1&2)+(3/4) ?

(A) 1

(B) 2

(C) 3

(D) 0

Ans: (D)

 

9. How many times the word ‘print’ shall be printed by the following program segment ?

for (i=1, i<2,i++)

for (j=1,j<2,j++)

for(k=1,k<2,k++)

printf(“print/n”)

(A) 1

(B) 3

(C) 6

(D) 8

Ans: (D)

 

10. Which of the following is not a type of Database Management System ?

(A) Hierarchical

(B) Network

(C) Relational

(D) Sequential

Ans: (D)

 

Pages: 1 2 3 4 5