ComputerSciencePaperIIDec2012

UGC NET Previous Year Papers

Computer Science Paper II

December 2012

1.   Consider the circuit shown below. In a certain steady state, Y is at logical ‘l’. What are possible values of A, B, C ?

(A) A = 0, B = 0, C = 1

(B) A = 0, B = C = 1

(C) A = 1, B = C = 0

(D) A = B = 1, C = 1

Ans: (A)

 

2. The worst case time complexity of AVL tree is better in comparison to binary search tree for

(A) Search and Insert Operations

(B) Search and Delete Operations

(C) Insert and Delete Operations

(D) Search, Insert and Delete Operations

Ans: (D)

 

3. The GSM network is divided into the following three major systems:

(A) SS, BSS, OSS

(B) BSS, BSC, MSC

(C) CELL, BSC, OSS

(D) SS, CELL, MSC

Ans: (A)

 

4. The power set of the set {ϕ} is

(A) {ϕ}                

(B) {ϕ, {ϕ}}

(C) {0}               

(D) {0, ϕ, {ϕ}}

Ans: (B)

 

5. If the disk head is located initially at 32, find the number of disk moves required with FCFS if the disk queue of I/O blocks requests are 98, 37, 14, 124, 65, 67.

(A) 239  

(B) 310

(C) 321 

(D) 325

Ans: (C)

 

6. Component level design is concerned with

(A) Flow oriented analysis                

(B) Class based analysis

(C) Both of the above                        

(D) None of the above

Ans: (C)

 

7. The ‘C’ language is

(A) Context free language

(B) Context sensitive language

(C) Regular language

(D) None of the above

Ans: (A)

 

8. The Mobile Application Protocol (MAP) typically runs on top of which protocol ?

(A) SNMP (Simple Network Management Protocol)

(B) SMTP (Simple Mail Transfer Protocol)

(C) SS7 (Signalling System 7)

(D) HTTP (Hyper Text Transfer Protocol)

Ans: (C)

 

9. If a packet arrive with an M-bit value is ‘l’ and a fragmentation offset value ‘0’, then it is ……………. fragment.

(A) First             

(B) Middle

(C) Last             

(D) All of the above

Ans: (A)

 

10. The number of bit strings of length eight that will either start with a 1 bit or end with two bits 00 shall be

(A) 32                

(B) 64

(C) 128             

(D) 160

Ans: (D)

 

Pages: 1 2 3 4 5